Ik ben Miriam Sophie, 46 jaar, geboren en getogen in Oosterhout.

Van jongs af aan dol op dieren. Thuis hebben we helaas alleen maar een konijn en parkieten kunnen houden i.v.m. de allergie van mijn broer.

Met 15 jaar ben ik op een paardenhandelsstal terecht gekomen en daar heb ik voor alle dieren van de boerderij gezorgd.

De paarden, kippen, geiten, konijnen, katten en ook de honden. De „waakhonden“ van deze boerderij hadden nog nooit een halsband of lijn om gehad en ik vond het een uitdaging om daarmee aan de slag te gaan.

Door mijn bekwaamheid als hondengedragsdeskundige kan ik de meeste honden „lezen“ en ik kon zo de hond in zijn of haar specifieke behoeftes voorzien. Na een tijd van trainen, heb ik zelfs met 1 hond behendigheid gedaan.

Omdat ik het heerlijk vind om met dieren te werken, heb ik gekozen voor een opleiding Dierverzorging en veterinaire ondersteuning. Medische problemen schrikken mij niet af.

Het was een heerlijke tijd, maar omdat ik moeder werd en ik er voor mijn kinderen wou zijn, heb ik daar afscheid genomen. Maar de passie om met honden te werken bleef.

Dus toen kwam een eigen hond, Layla. Helaas mocht Layla maar 3 jaar oud worden. Ze stierf aan de gevolgen van kanker.

Nu hebben we Kira, een kruising Border Collie/Boerenfox van 10 jaar, waar mijn man behendigheid mee deed. Ze stond samen met Roxy, onze andere hond (want met tweeën is veel gezelliger) voor de step. Roxy is een Border Collie van 7 jaar oud, waar ik de behendigheid mee doe en ze is dol op schapen drijven. Van Roxy hebben we een pup gehouden, Ginger is van valentijnsdag 2019. Mijn jongste zoon traint met haar in de behendigheid.

Na een jaar bij een andere hondenuitlaatservice gewerkt te hebben wist ik het; “Dit is wat ik wil!”

En toen was het dan zover: Hondenuitlaatservice Paws of Joy is geboren!